Innocent children are dying every day in the world, for what? Dünya da her gün masum çocuklar ölüyor,ne için?

11 Tem 2011

Ömer el beşir,Bu katile kim dur diyecek..


Sudan Başkanı El Beşir dünyanın en acımasız katili. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin soykırım suçundan dava açtığı Beşir 20 yıldır iktidarına karşı çıkan tüm toplulukları katlediyor.  Aynı şey bir kez daha tekrarlanıyor,sonsuza dek durdurulması gerekiyor bu diktatörün,Bu diktatörü hangi güçler çıkarları uğruna koruyup destekliyorsa onlarda bu acımasız katilin suç ortaklarıdır.



Şu anda Nuba dağlarındaki kadın ve çocukları bombalamakla meşgul. Bu sırada milisleri de kapı kapı dolaşıp tüm aile bireylerinin boğazını kesiyor. Dünya liderleri Beşir iktidarının geniş petrol rezervlerine erişimlerine halel gelmesin diye hiç utanmadan on yıllardır Beşir'in akıl almaz zulmüne izin verdiler. Ama bu hafta işler değişiyor.

Sudan parçalanıyor, enflasyon ve gıda fiyatları fırladı ve Beşir'in gücü şimdiye dek olmadığı kadar zayıfladı.

Nuba dağları işgal altında. El Beşir burada 1990 yılında bir neslin tüm kadın, erkek ve çocuklarını katletmişti, şimdi sağ kalanlara zulmetmek için geri geldi. Ama uzun süredir acı çeken Güney Sudan nihayet bağımsızlığını ilan etti ve El Beşir'in uluslararası suç ortaklarını satın almak için kullandığı petrolün büyük bölümünü aldı. Beşir bir yandan da demokrasi yanlısı gösterilerle, kötüleşen ekonomiyle ve uzun süredir müşterisi olan Çin'le ilişkisinin gerginleşmesiyle uğraşıyor.

Güçlü uluslararası yaptırımlar, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin dava açtığı El Beşir ve diğerlerini yakalamak için koordineli bir küresel plan ve Sudan halkını insanlık suçlarına karşı koruyacakları taahhüdü El Beşir'e artık oyunun bittiği mesajını verebilir ve kendi yönetimindeki konumu zayıflayabilir. Bunlar, Sudan halkına da artık işlediği suçlardan cezasız kalmayacağını gösterecektir. Güneyde, Darfur'da, Nuba'da ve daha birçok yerdeki Sudanlılar dünyanın insanlık ve adalet için harekete geçmesini çok uzun süredir bekliyor.


Şimdi Nuba'daki kadın ve çocukların yaşadığı çaresizlik ve terörü
hayal etmek neredeyse imkansız; aynı daha önce Darfur'da olduğu gibi.

El Beşir'in terör krallığını durdurmak için gerekeni yapmamış olmamız tüm dünyanın vicdanında büyük bir lekedir. Şimdi hükümetlerin harekete geçmeleri için haykırarak bu hükümranlığı sona erdirelim.

1 yorum:

  1. Bloğunuzu uzun zamandır takip etmekteyiz ve arkadaşlarımızla paylaşım içindeyiz.Böyle bir blog oluşturdugunuz için teşekkür ederiz. Kiralık jet firması olarak başarılarınızın devamını bekleriz.

    YanıtlaSil